Life Is More Than Enjoying a Good Reputation (J.Deml)

Thursday, May 12, 2005

2nd semester is over and the final grades have been posted

...bez prace nejsou kolace, aneb jak clovek v americe k dobrym znamkam prisel....
americky skolsky system je ponekud jiny nez nas. v hodinach se porad mluvi, debatuje a diskutuje, ale bohuzel take casto plka. nad nekterymi vyroky ci otazkamami mych spoluzaku mi zustaval rozum stat. PONAUCENI -neni pravda, ze hloupa otazka neexistuje. slysela jsem jich za ten rok nekolik a par pomerne pikantnich.
pokud pisete test tak vam 14x dopredu opakuji kde a v kolik hodin mate byt a pak vam to este poslou emajlem. daji vam study guide, kde se zpravidla vyskytuje vetsina testovych otazek, popripade si na vas pripravi pouze multiple choice. tento zpusob vyuky zda se byti na prvni pohled ponekud benevoletnim.
v mem pripade vede k pomerne uspokojivym znamkam
ELECTNS POL PARTIES POLS230 A+ ,
CONGRESS&PUBL POLICY POLS425 A ,
US FRGN REL POST1909 HIST348 A- ,
BEGINNING SPANISH II SPAN102 A+ ,
AEROBIC SWIMMING I FITN100N P ,
COMP & CONVERSATN II GERM204 A- ,
DEMOCRACY & CITIZENSHIP POLS400 B+ ,
POWER & POL IN AMERICA POLS100 A
BEGINNING SPANISH I SPAN101 A+ ,
POST WWII AMERICA HIST355 A-
prekvapive, vedle dobreho ohodnoceni vede tento sytem take k nabyti znalosti a to pomerne nenasilnou a relativne (zduraznuji relativne. v porovnani s ceskym 'zkouskovym' jsou americky 'finals' brnkacka. zalezi ale, jak si rozvrhnete cas na odevzdavani paperu a assignmentu behem semestru...) nestresovou formou.
nemuzu rict, ze bych se doma ( http://kpes.upol.cz ) poslouchanim vycerpavajicich referatu a biflovanim dat, jmen a udaju naucila vic nez tady ( http://www.unl.edu ) pomoci reaction paperu, eseju, diskuzi a prednasek.
mno, hyn sa ukaze!!!
e

0 Comments:

Post a Comment

<< Home